Corona maatregelen

Een uitvaart in Corona tijd

 

Sinds wij als mensheid met het corona virus te maken hebben zijn de uitvaarten veranderd. Bij Hortense Uitvaartzorg volgen wij altijd de regels van het RIVM. Ondanks de (soms) strenge beperkingen is er toch nog veel mogelijk om van het afscheid een mooie herinnering te maken, wij zullen u hierbij helpen met eventuele ideeën voor het afscheid. 

 

Het voorgesprek

Het voorgesprek door de uitvaartverzorger vindt in principe plaats bij de familie thuis. Daarbij proberen wij wel 1,5 meter afstand te houden en mogen er geen van de aanwezigen verkoudheidsklachten hebben.  In overleg met de familie kan het voorgesprek ook in een uitvaartcentrum plaatsvinden.
Bij voorkeur kan ook via Skype, WhatsApp of FaceTime. 

Alle wensen worden besproken en uitgewerkt, inclusief een begroting, deze worden per e-mail aan u doorgestuurd.

 

Overleden aan Corona (COVID 19)

Wanneer iemand overlijdt aan het COVID 19 kan het virus nog op het lichaam aanwezig zijn, hoe lang dit precies is, is onduidelijk. Het varieert van enkele uren tot een of meerdere dagen. Hortense Uitvaartzorg adviseert dan een rouwkist i.p.v. een mand zodat de kist gesloten kan worden. Na het overlijden brengen wij de overledene heen waar u dit wilt, bij een thuisopbaring of 24-uurskamer blijft de kist 24 uur gesloten, daarna mag de deksel eraf en zal de rouwkist open zijn wanneer u dit wenst.

 

De laatste verzorging

Bij een overlijden aan het corona virus zal de laatste verzorging van de overledene door twee medewerkers van Hortense Uitvaartzorg worden gedaan, dit zal zonder aanwezigheid van nabestaanden gebeuren. Wanneer dit in een ziekenhuis of zorginstelling is zullen wij te allen tijde de landelijke maatregelen in acht nemen.
Indien er geen passende thuissituatie is om de overledene daar te verzorgen, dan zullen wij de verzorging in een uitvaartcentrum doen.

 

Een thuisopbaring

Wanneer het een thuisopbaring betreft zal de opbaring door de medewerkers van Hortense Uitvaartzorg worden verzorgd. Elke dag zal de uitvaartverzorger langskomen voor de controle op het lichaam. Wij vragen de nabestaande hierbij 1,5 meter afstand te houden en wij van Hortense Uitvaart zullen onszelf goed beschermen wanneer wij bij u thuis binnenkomen.

 

Regels Rijksoverheid

Wij zullen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid altijd volgen en respecteren. Maar onze doelstelling om van iedere afscheid een “mooi” afscheid te maken staat bovenaan. Voor alle vragen omtrent de uitvaart en corona kunt vinden via deze link: https://www.rijksoverheid.nl  of bel naar ons informatiecentrum 06 200 43 222